Rabu, 24 September 2014

Feel Vogue Super-Cover Foundation


'' Feel Vogue super-cover Foundation ''

~ FV adalah pilihan make up artist professional..Keluaran Bumiputera.


~ Manafaat Feelvouge foundation :

♡ Vitamin E - melembabkan kulit wajah
♡ Spf 30 - melindungi kulit dari sinaran matahari
♡ Anti rekahan
♡ Long Lasting up to 16hour
♡ Professional voverage
♡ Halal & mendapat kelulusan KKM
♡ Keluaran Fellicious Cosmetic
➨ SPF 30 melindungi kulit dari sinaran matahari.
➨Sesuai dengan semua jenis kulit
➨ Effect Glowing bila semakin pecah peluh.
➨Mudah dicuci untuk solat.
√ 10gm
√ Tahan 1 - 2 bulan. (bergantung pada penggunaan)
√ Teksturnya yang ringan serta mudah dipakai
pada kulit wajah.

Terdapat dalam dua jenis:

1- Beige - untuk kulit cerah & sawa matang Secara umumnya warna beige sesuai untuk kebanyakan kulit
2- Natural - untuk kulit kuning langsat (putih pucat)

Sapu nipis2 je ea
Sapu nipis ja dah boleh tutup cela di wajah.
Mudah dipakai dan dikenakan dengan pelbagai jenis solekan,
Pakai pagi...tahan hingga 16jam penggunaan,
Seharian berada di luar, kulit muka langsung tidak berminyak dan kering,
Ada perlindungan spf 30 - tak risau berjemur diterik mentari
Ada Vit E - tak risau kulit muka kering atau kusam
Mudah dicuci - halal
Telah diluluskan oleh KKM

Paling best - Effect GLOWING bila semakin pecah peluh

Semua ni ada dalam Feel Vogue Supercover Foundation

FeelVogue Supercover Foundation Dijamin Selamat! Didaftar dengan Biro Pengawalan Farmaceutikal Kebangsaan Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia. FEELVOGUE SUPERCOVER FOUNDATION (KKM not : NOT130905995K) Anda boleh buat carian di laman web BPFK dengan menggunakan nombor rujukan NOT yang tersenarai di atas.

~ Ingin mendapatkan foundation kulit yang menakjubkan ...ingin menjadi seperti mereka


HARGA : RM69

Boleh Hubungi Saya : fiza 018 667 2585




Selasa, 2 September 2014

Pil Herba Maharani Awesome

Pil Herba Terlaris Di Pasaran.

Sedikit Cerita Pil Maharani :

-Dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan.
-Ianya adalah keluaran Beijing Tong Ren Tang yg merupakan tanda perniagaan yg bersejarah melebihi 300 tahun di China

-Tong Ren Tang Te Zhi Bai Feng Wan adalah diperakui sebagai ‘Produk Terkenal di China’ pada tahun 1994.

-Juga diiktiraf sebagai ‘Spesis Ubat Herba Yang Terpelihara’ pada tahun 1998.
-Pengiktirafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association – badan Islam luar negara yg diiktiraf oleh JAKIM)
-Diluluskan oleh Jabatan Kawalan Dadah Malaysia dan Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20014419T)
-Menggabungkan 16 jenis ramuan herba terpilih dan bernilai dgn pati ayam hitam sbg ramuan utamanya.

Antara fungsi fungsinya :

-melancarkan peredaran darah
-menyelesaikan masalah wanita (keputihan, senggugut, peredaran haid)
-melegakan masalah sakit pinggang, sakit belakang, sendi, lutut, migrain, angin dlm badan, lenguh2, kebas & urat saraf
-menegang dan memberi keanjalan pd kulit (payudara, ovari, pinggul)
ubat gantian utk jamu, ubat periuk semasa berpantang, menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dgn cepat
-Untuk golongan wanita yg hampir menapous, ia menguatkan tulang & daya tahan penyakit
-Mengeratkan hubungan suami isteri

Cara Pengambilan:-

Cara makan Herba Maharani yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.
Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

Makan mestilah bersama air suam.
Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba (tindakbalas badan yang berbeza).

Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.
Atau, boleh juga mulakan dengan 10 biji. Kalau rasa okey (tak panas badan) boleh tambah dos kepada 15 atau 25 atau 50.

Jangan ambik kurang dari 10 biji sehari ye sebab nanti tak berkesan.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)
jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)
jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period

** Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.

Keberkesanan & Kehebatan

Membantu menyelesaikan masalah persekitaran - Ovari , rahim iaitu senggugut , keputihan,kegatalan , haid tidak teratur , menopose dan lain-lain.
Membantu menyelesaikan masalah persekitaran payu dara iaitu sebarang ketumbuhan, saluran yang tersumbat dan akan memberi keanjalan pada payu dara.
Mengawal selia tekanan darah,emosi dan saraf.
Membantu menyelesaikan masalah sengal-sengal sendi, asma,urat timbul,peranakan jatuh(prolebsis), sakit pinggang dan lain-lain.
Menyerlahkan kecantikan luaran iaitu seri muka , lebih bermaya, bersemagat, kulit halus , awet muda, dan dapt memberikan kebahagian kepada pasangan.
Amalan selepas bersalin - mengelak daripada kemurungan , membantu membetulkan kedudukan , ovari , rahim dan lain-lain.
Pil Maharani merupakan pil kesuburan bagi wanita, sesuai diambil untuk wanita yang inginkan cahaya mata atau wanita yang akan mendirikan rumahtangga sebagai persediaan kesuburan awal. Pil Maharani ini juga boleh diambil untuk wanita yang sedang berpantang selepas bersalin.



Pil maharani, jika para suami tahu khasiatnya untuk isterinya, sudah pasti mereka merayu isteri masing-masing mengamalkannya


Hanya RM88, postage RM10 ke pintu rumah anda seluruh negara.

To order SMS/WHATAPP 018 667 2585..Cuba dulu baru tahu hasilnya..pasti mengujakan..

Selasa, 8 Julai 2014

SABUN CERAH KETI @ MARINE ESSENCE YG BEST

✰ SABUN PENCERAH  MARINE ESSENCE ✰
mencerahkan semula bahagian yang hitam ツ

❤  Sejak pakai deodoran, ketiak jadi hitam. Kalau tak pakai, ketiak berbau.
❤  Semasa mengandung, ketiak jadi hitam. Selepas bersalin, ketiak semakin hitam.
❤  Macam-macam deodoran dah pakai, ketiak masih hitam.
❤  Suka cukur bulu ketiak walaupun ketiak jadi hitam. Takkan tak cukur.  Nak cabut, malas.
     Nak buat rawatan wax, sakit.

CARA MUDAH MENCERAHKAN SEMULA
KETIAK YANG HITAM

Gunakan ✰ SABUN PENCERAH  MARINE ESSENCE ✰ ketika mandi.
Gosok di celah ketiak sehingga 20 saat.

Boleh juga digunakan di celah peha atau untuk menghilangkan kesan hitam parut.
Kesan pencerahan dapat dilihat dalam 7 hingga 14 hari.

Hilangkan Daki Di Leher
dengan Sabun Pencerah Marine Essence

Adakah anda mengalami masalah leher hitam & berdaki.
Saya juga pernah mengalaminya.

《Leher hitam akibat daripada pertambahan berat badan.
Lemak yang berkumpul di sekitar leher telah membuatkan leher berlipat.
Kesan lipatan inilah yang mula-mulanya berdaki & seterusnya menjadi hitam.》

Ada juga yang mengalami masalah leher hitam & berdaki kerana faktor hamil.
《Ketika hamil, hormon seorang wanita akan berubah.
Kulit akan menjadi gelap di bahagian lipatan & leher.
Selepas bersalin, leher hitam & berdaki ini masih belum hilang.》

Leher hitam & berdaki juga boleh berlaku kerana ----》》》
¤¤ malas mandi & mencuci badan dengan sabun.
Mandi pun malas ker?
☆Daki akan berkumpul dan seterusnya menyebabkan leher menjadi hitam.
☆Ada juga yang rajin mandi tapi malas nak sabun dan gosok badan.
Adoiii..... macam-macam ragam manusia kan.
Kalau kita malas mandi & malas nak gosok badan dengan sabun,
peluh akan melekat pada badan & menyebabkan daki terbentuk.
Bau badan usah cakap lah kan.


TETAPI USAH RISAU LAGI!!!
Sabun Pencerah Marine Essence dapat membantu
menghilangkan kesan daki & hitam pada leher.

Ekstrak Liquorice yang terkandung dalam Sabun Pencerah Marine Essence
mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
serta mencerahkan pigmentasi kulit.

Ekstrak Teh Pu-Erh pula terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan
untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya
daripada merosakkan sel-sel kulit.
Ia juga merupakan bahan anti penuaan,memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit
dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.

Anda hanya perlu gosok selama 20 saat di bahagian leher
dengan Sabun Pencerah Marine Essence.
Selepas 3 - 7 hari, PASTI HASIL YANG MENAKJUBKAN akan anda perolehi.

Dah 2 tahun saya menggunakan Sabun Pencerah Marine Essence.
Satu keluarga saya juga sukakan Sabun Pencerah Marine Essence.
Alhamdulillah... masalah leher hitam & berdaki dah hilang.
Leher saya dah cerah kembali.

Kalau nak jimat atau nak try-try dulu
1 ketul tu pun besar jugak, boleh potong 3 bahagian (100gm)

Kalau nak beli sekotak (3 ketul)
saya bagi...Suprise... Free kurier ♡♡♡
Dan klu beli dgn syampoo sekali ada harga PROMOSI BEST TAU♡♡

Boleh kongsi2 ngan kawan ofis.
Sorang amik 1 ketul ok la kan..
Kalau dah abis, then boleh order lagi

Nak less lagi??? hmm... BOLEH!! Tapi hanya untuk 10 orang pembeli pertama sahaja!!
Ya 10 ORANG JE.

~ kalau suka dengan hasilnya (siapa tak nak keti cerahh oiiii!! pastu harumm sentiasa)..nanti boleh jadi Dropship dan blh dapat harga special ♡♡
Berminat nk memiliki sabun Keti or nak jadi Dropship saya jom PM cepat dah cuba pasti berpuas hati.. nak raya dgn kulit yg halus dan wangi plg penting putih menawan...I Like It♡♡


Choc Chip Fieza Amous

Assalamualaikum.


Alhamdulillah dah 2 tahun setiap kali raya saya jual Biskut Choc Chip Nut. Customer saya yg order cakap sedap lah mcm Famous Amous Choc Chip. Alhamdulilah menerima feedback yg bagus. Choc chip ni ranggup dgn rasa coklat yg yummy.

Ok tahun ni spt biasa order kembali dibuka kepada yg berkenan dan berminat nk cuba jom pakat2 order.

Sebalang ada 50Pcs = Rm25

Kalau berminat boleh jer Whatapp saya : 018 667 2585.

BB PLUS COLLEGEN DRINK

BB PLUS KOLAGEN
 《Sila baca untuk menambahkan ilmu di dada share dengan rakan jika perlu.》

~KESAN KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN~ 

Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% pada setiap tahun selepas usia 25 tahun keatas. Kesan pengurangannya mula dirasai lebih kurang 10 tahun kemudian.Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.Jadi semakin tua, semakin berkurangan kolagen dalam badan. Oleh itu, kolagen sbg makanan kesihatan utk pelbagai penyakit spt osteoarthritis (sakit sendi) osteoporosia, arteriosclerosis. Selain itu utk kegunaan kosmetik dan pelembab kulit.

**** ~TANDA-TANDA PENUAAN. ****
 - kulit kusam
- tak bermaya
- tiada seri
- kulit kedut dan mula kendur
- pigmentasi kulit
- cepat letih dan lesu
- sakit badan dan sendi
- mudah lupa
- kurang penglihatan.

 **** ~MENGAPA BB PLUS KOLAGEN PILIHAN TERBAIK?? *****

 - hanya 1 paket sehari (5g) - diperbuat daripada ikan yang bermutu tinggi
- kolagen ikan dikelaskan sbg kolagen kenis2, yg mempunyai struktur rantaian asid amini yang seakan-akan kolagen manusia
- mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.
~ juga mengandungi ekstrak biji anggur,
vit c, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant,serat epal inulin. ************************ <

Isnin, 5 Mei 2014

Herba Maharani.. Kehebatannya Tiada Tandingan.

>>> ANDA SUKA MINUM AIS?? BACA POST NI SAMPAI HABIS. <<< Tahukah anda?? Herba Maharani ini berfungsi untuk membantu mengurangkan kolesterol dalam salur darah dan mendarakan semula urat-urat yang dah kembang sebab pemakanan kita. Air sejuk atau ais memang akan kembangkan urat. So, bila urat kembang, itu yang menyebabkan perut buncit, otot bengkak dan jadi tidak sihat. Herba Maharani ni mengandungi ginseng terpilih (cuba pergi tanya kat kedai sensei, mahal gilerrr bahan-bahannya) untuk mengembalikan keremajaan urat dan sistem dalam badan (turunkan body age). No wonder laa Herba Maharani sangat ISTIMEWA di hati wanita. Rupa-rupanya cara pembungkusan Herba Maharani pun dibuat dengan begitu teliti. Tujuannya adalah untuk menjaga kesegaran herba turun-temurun Maharani yang berasal dari Beijing yang paling disayangi Maharaja ketika itu. Tengoklah! Cara nak makannya pun kena ikut step by step! Simbolik wanita sejati yang penuh dengan nilai ketimuran. Memang rugilah wanita yang tak makan Herba Maharani. Apa yang kita dapat dengan memakan HERBA MAHARANI :- + Sang Isteri akan merasa YAKIN bila bersama suami dan mendapat tubuh yang SIHAT & AWET MUDA persis ANAK DARA. + Sang Suami pulak akan tersenyum PUAS bila bersama isteri dan sentiasa mendapat LAYANAN MALAM PERTAMA dari isterinya. + Sang Dara, sebagai PERSEDIAAN terbaik untuk menempuh alam perkawinan. Nak tahu lebih banyak lagi tentang Herba Maharani? Nak baca lebih banyak lagi testimoni wanita yang dah merasa kesannya? PM at Facebook & boleh jer WhatsApp : 018 - 667 2585 #ProjekSTG - Lebih bahagia,kaya dan Berjaya #Tq Ya Allah.

Jumaat, 2 Mei 2014

Cerita Ceriti Malam Gala Annual Dinner Micro-Ctl Automation SB 2014

Assalamualaikum sahabat.. Bertemu kita kembali diruangan sepi hanya catatan mengisi waktu yg sunyi.. Ermmm lupakan lah kisah sepi2 ni jom hayati gambar semasa annual dinner mlm semalam yg menyala2 warnanya yg mewarnai hidupku.. dalam suram ada hapenning dalam hapening ada suram hihi... jom layan gambar sambil nyanyi lagu suririramm ramm ramm.. suriram ram yg manis aduhai suriram makin dipdg bertambah manis haha... layanzzz...

Selasa, 29 April 2014

Assalamualaikum Sahabat Baru kini dapat kembali membersih sarang2 diblog ini lama dah ditinggalkan... baru terpanggil dan teruja nak menulis kembali. dulu inilah diari saya. yehaaa kini ia kembali menulis. Selama beberapa tahun semenjak sy senyap menulis diblog ini macam2 yg terjadi kat saya. tapi sy tau setiap kejadian pasti ada hikmahnya. kdg2 jgn disangka bahagia selamanya pasti ada rintangan dan halangan dipertengahan kita hanya merancang Allah yg menentukan. Saya redha atas semua yg berlaku kerna saya tau saya SEORG YG SGT TABAH melalui liku2 kehidupan. SAYA SAYANG DIRI SAYA!! Cuba renung balik dlm diri kita selama kita hidup pernah tak kita Peluk DIRI KITA rapat2 mcm kita peluk psgan kita (bg yg dah kawin) kalau tak pernah cuba kita buat... TEKNIK nya.. Tarik nafas dgn tenang,hembus perlahan2 dah tenangkan fikiran kemudian letak tgn anda silangkan. dan peluk rapat2 pejam mata, peluk diri kita, cuba ckp perlahan2 Assalamualaikum... (nama kita) aku dah lama tak peluk ko, aku syg sgt kat ko selama ni aku asyik syg pada org lain aku lupa kan ko kini aku baru sedar... aku syg kan ko sgt2 maafkan aku (nama) kini aku berjanji sebelum aku menyayangi org lain aku akan menyayangi ko terlebih dahulu dan aku akan bahagiakan ko. Maafkan aku (nama). terima kasih(nama) ok sekian....bila anda buat ni. klu boleh pasang muzik slow dlm bilik yg gelap. pasti anda akan rasa Tenang dan Sayang sgt DIRI ANDA. tak percaya buatlah... itu lah cara saya mencuci kekotoran dihati saya dan membuang sifat2 negative saya. Saya yg Dulu bukan lah yg sekarang Tapi saya yg KINI. Saya masih ditempat yg sama tapi Dipemikiran yg LAIN... super duper HEBAT. Bersama STG segala-galanya pasti berubah, kerna dgn ELMU kita pasti pergi jauh.... ke Puncak Kejayaan. Terima kasih Allah S.W.T memberi saya Jalan dalam mencari ELMU. dan memberkati ELMU yg saya PEROLEHI. Terima kasih STG Mengajar sy menjadi Insan Positif. Nak tahu lebih lanjut PROJEK STG boleh PM/Whatapp sy 018 667 2585 Fizah