Khamis, 27 Oktober 2011

COKLAT MINDA - untuk anak pintar


INGINKAN ANAK
YANG PINTAR, BIJAK DAN CERGAS.
Coklat Minda boleh membantu.
Coklat minda adalah campuran ramuan-ramuan yang berkhasiat untuk minda. Rasanya seperti M&M™. 
Sedap dimakan & penuh berkhasiat.
Coklat Minda

Harga SM  : RM49
Harga S&S: RM52
(Kos Penghantaran : RM10.00)

Cara Penggunaan:
Untuk dewasa dan kanak-kanak 2 biji sekali makan.

'Rating' kesesuaian Coklat Minda
 Coklat minda sesuai untuk semua peringkat umur

COKLAT MINDA
 jenama Hijrah adalah satu produk pemakanan yang unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai Pemakanan. Sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk tablet, mempunyai rasa yang enak/sedap, senang dibawa kemana-mana, pengambilan (kunyah ianya lembut) dan penyimpanan yang mudah.

       Coklat Minda mampu bertindak sebagai pemuliharaan EQ dari aspek:

  • Khasiat pemangkin (catalyst) yang berupaya mempertingkatkan daya penguasaan kebijaksanaan perasaan.
  • Khasiat perangsang (stimulator) yang boleh menambah keupayaan penggunaan kedua-dua kemahiran perasaan (mental) dan kemahiran lahiriah (jasmani) secara semulajadi di dalam diri pelajar itu sendiri.
  • Khasiat penjana (energizer) yang mampu membekalkan tenaga secara semulajadi untuk proses pembelajaran yang memerlukan tahap tumpuan yang tinggi secara istiqamah dengan keupayaan mengawal perasaan dan minda dengan bijaksana tanpa perhatian dan kawalan berlebihan oleh pihak lain.
  • Membekalkan sumber pemakanan yang lengkap dan seimbang dengan khasiat yang amat diperlukan oleh tubuh, khususnya untuk keperluan organ otak bagi menjana emosi yang stabil serta minda yang cerdas dan cergas.

Khasiat Dan Kebaikan
  • Meningkat dan Menguatkan
    Anda seorang pelajar dan sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik, tetapi anda cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang  diajar oleh guru.
  • Mengatasi
    Anda juga mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Semasa peperiksaan anda sering rasa gugup, masih berdebar-debar dan ‘blank’ walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan.
  • Memulihkan
    Fikiran terasa begitu lembab/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi.
  • Mengekang
    Rasa ‘give up’ walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah

Impak Awal Semasa Pengambilan Produk
  • Fikiran terasa segar dan mampu berfikir  dengan lebih tenang.
  • Mudah mengimbas kembali maklumat yang dibaca.
  • Keupayaan belajar akan lebih bertenaga, mampu mengekalkan konsentrasi untuk jangka waktu yang lebih lama.
  • Pemulihan ‘mood’ kepada lebih ceria dan positif. Rasa lebih bersemangat dan yakin boleh.

Bahan Asas Coklat Minda



Koko
Selain daripada mempunyai perbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh manusia, koko/coklat juga begitu sinonim dengan ungkapan positif emosi seperti sayang, rasa cinta dan keceriaan. Secara perbandingan, koko/coklat mengandungi lebih kandungan protein berbanding dengan sebiji pisang, sebatang lobak merah, sebiji oren, sebiji epal atau sejumlah kismis dengan berat yang sama. Kajian telah membuktikan bahawa koko/coklat mengandungi khasiat makanan yang seimbang.

(Sumber: Chocolate: Facts On Health and Nutrition For Educators and Health Professionals, Chocolate Manufacturers Association of the USA).

Gotu Kola (Pegaga)

Pemakanan yang menjana tenaga yang disimpan oleh badan, dan secara khusus sangat berguna membantu sistem saraf (nervous system). Gotu Kola ada kala digelar food for the brain. Di negara barat ianya sangat popular sebagai ‘nerve tonic’ untuk megurangkan ketegangan dan menguatkan daya ingatan. Gotu Kola membantu mengatasi ‘stress’, memulihkan ‘reflexes’ dan meningkatkan kecerdasan mental dan tenaga fizikal. Triterpenes yang terdapat pada Gotu Kola bertindak melegakan ketegangan dan kerunsingan (antidepressant activity).

(Petikan kajian oleh Zhong Yao Cai. 2003 Dec;26(12):870-3).

Kacang Soya
Kacang soya menawarkan complete protein profile dan mengandungi semua essential amino acids yang diperlukan oleh diet seseorang. Kacang soya bukanlah sejenis pemakanan ajaib, tetapi ianya adalah contoh di antara jenis pemakanan yang mempunyai nilai diet lengkap serta mempunyai kesan positif kepada kesihatan.

(Petikan  kata: Christine Lewis, Acting Director of the Center for Food Safety and Applied Nutrition's Office of Nutritional Products, Labeling and Dietary Supplements USA).

Susu Kuda
Alternatif kepada mereka yang alah kepada susu lembu (lactose intolerance) kerana gumpalan lemak susu kuda lebih halus dan hampir menyamai susu ibu manusia. Terdapat banyak kajian oleh saintis pemakanan telah melaporkan komposisi protein dan lemak susu kuda adalah yang paling hampir dengan susu ibu manusia. Komposisi lemak dan pecahan protein, menyatakan susu kuda lebih menyamai susu manusia berbanding dengan susu lembu.

(Kajian Godovac Zimmermann et  al., 1987; Businco et al., 2000; Horrobin, 2000). 

Soalan-Soalan Lazim Berkenaan Coklat Minda:


1. Apakah dia Coklat Minda?
Coklat Minda ialah makanan berfungsi (functional food) yang mengandungi khasiat-khasiat penting yang diperlukan otak untuk berfungsi baik dalam kehidupan sehari-hari.

2. Bagaimanakah rupa dan rasa Coklat Minda?
Bentuk dan rasanya sedap seperti coklat bermutu tinggi kerana ianya dibuat supaya digemari oleh semua peringkat umur. Jadi tiada masalah bagi ibu-bapa untuk menyuruh golongan muda dan kanak-kanak mengamalkan memakannya. Ia tidak mengandungi pewarna tiruan.

3. Berapa banyakkah isi dalam sebotol Coklat Minda?
Sebotol Coklat Minda mengandungi 60 biji coklat yang cukup untuk kegunaan sebulan jika seorang pengguna memakan 2 biji sehari. Ada juga pengguna yang memakan 4 biji Coklat Minda sehari bila keadaan memerlukan seperti bila menyediakan tugasan yang mencabar minda atau membuat persediaan untuk peperiksaan. 

4. Bagaimanakah cara pengambilan Coklat Minda?
Makan Coklat Minda sebelum sarapan pagi sekurang-kurangnya 2 biji bagi pengguna berumur 7 tahun ke atas.
Bagi yang berumur di bawah 7 tahun, ambil 1 biji sahaja. Biarkan coklat ini hancur di dalam mulut dan diikuti dengan meminum air kosong.Jika mahu anda boleh ulangi kadar yang sama sebelum makan malam.

5. Selamatkah Coklat Minda dimakan melebihi kadar yang dicadangkan?
Coklat Minda adalah sejenis makanan berkhasiat dan bukan ubat. Jadi ianya selamat dimakan seperti juga coklat lain. Setakat ini, tiada khabar berkenaan kesan-kesan negatif atau tidak menyenangkan diterima dari pengguna yang makan mengikut cadangan mahupun yang makan lebih. 

6. Mengapakah hanya sedikit Coklat Minda diperlukan setiap hari?
Kerana Coklat Minda dibuat menggunakan bahan-bahan istimewa bermutu tinggi seperti koko, susu kuda dan ekstrak pekat soya dan ekstrak Gotu Kola (pegaga). 

7. Apakah perbezaan antara Coklat Minda dengan lain-lain produk minda di Malaysia?
Pertamanya, Coklat Minda bukan ubat-ubat atau pil-pil glukos homeopati yang dibuat untuk merangsang minda secara rawatan. Kami berpendapat pengguna tidak sakit mindanya, jadi mereka tidak memerlukan rawatan. Otak memerlukan zat-zat tertentu yang tidak semestinya sama dengan keperluan badan. Seorang yang kenyang perutnya, tidak bermakna otaknya juga “kenyang” dan mendapat semua zat-zat penting. Jadi Coklat Minda diformulasikan untuk membekalkan zat-zat yang diperlukan oleh otak untuk berfungsi dengan baik seperti sepatutnya.

Keduanya, Coklat Minda dibuat dari bahan-bahan pekat bermutu tinggi yang juga tinggi kosnya pada kadar yang berkesan kepada pemakannya. Bagaimanapun ianya dijual dengan harga berpatutan dengan untung yang sedikit supaya mampu dibeli berterusan oleh penggunanya. Diharap, sambutan dari pengguna yang mencukupi akan membolehkan syarikat terus beroperasi untuk kebaikan semua pihak.







 TESTIMONIAL PELAJAR

Nur Syuhadah Shahirah bt Junaidi (12 tahun)
Sekolah Kebangsaan Jeliang, Manong, Perak
Simptom
Kurang keyakinan diri.
Perubahan
Peningkatan dari segi akademi dan ko-kurikulum;
Memperolehi keyakinan diri;
Mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan UPSR 2007.
*****
Mohd Ashraaf b Mohd Fakaruddin (12 tahun)
Sekolah Kebangsaan Trosor, Sg. Siput, Perak
Simptom
Sukar mengingati apa yang di pelajari;
Sering mengantuk dalam kelas;
Sukar fokus semasa dalam darjah.
Perubahan
Mudah mengingati pelajaran;
Mudah memberi tumpuan kepada pelajaran;
Mendapat keputusan 5A dalam peperiksaan uPSR 2007.
*****
Adik beradik
Mohd Faris b Hj Tajul Arshad (13 tahun)
Sekolah Menengah Integrasi, Gopeng, Perak
&
Aini Fasihah bt  Hj Tajul Arshad (15 tahun)
Sekolah Menengah Agama Raja Nazrin, Kg. Gajah, Perak
Simptom
Kedua-dua pelajar di akui sederhana oleh ibu-bapa.
Perubahan
Prestasi pelajaran meningkat;
Mudah mengingati pelajaran;
Mohd Faris memperoleh 5A dalam peperiksaan UPSR 2007;
Aini Fasihah mendapat 9A dalam peperiksaan PMR 2007.
*****

Nor Shazila Hanim bt Mohd Sani (11 tahun)
Sekolah Kebangsaan Datin Khadijah, Kuala Kangsar, Perak
Simptom
Sukar mengingati apa yang di pelajari;
Prestasi pelajaran sederhana;
Sukar fokus semasa dalam darjah.
Perubahan
Prestasi pelajaran meningkat, terbaik dalam kelas;
Mudah memberi tumpuan kepada pelajaran;
Lebih fokus dalam kelas dan aktif dalam ko-kurikulum sekolah.
*****
Muhammad Luqman Fiqri Bin Muhammad Nadzri (9 tahun)
Sekolah Kebangsaan (Ugama) Seksyen 3, Shah Alam
Simptom
Sering tertidur dalam kereta waktu dalam perjalanan ke sekolah;
Selalu letih dan mengantuk di dalam kelas;
Kurang memberi perhatian semasa di dalam kelas.

Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil Coklat Minda pada awal bulan Jun 2008;
Dos yang diambil : 2 biji sehari (1 biji pagi, 1 biji petang)
Perubahan
Hanya selepas 2 hari mengambil CM, tidak lagi tidur dalam kereta waktu ke sekolah;
Tidak lagi ada letih dan mengantuk dalam kelas;
Menurut gurunya beliau kini aktif berinteraksi dalam kelas;
Mendapat tempat pertama dalam Peperiksaan Pertengahan Tahun 2008
*****

Muhammad Imran Fiqri Bin Muhamad Nadzri (7 tahun)
Sekolah Kebangsaan  Raja Muda, Seksyen 4, Shah Alam
Simptom
Selalu letih dan mengantuk di waktu pagi dalam kereta dan di dalam kelas;
Kurang memberi perhatian semasa dalam kelas sebab tertidur;
Cepat jemu membuat kerja sekolah dan malas belajar
Menurut kata guru kelasnya beliau seorang yang moody” dan sensitif serta degil.
Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil Coklat Minda pada awal bulan Jun 2008
Dos yang diambil: 4 biji sehari (2 biji pagi, 2 biji petang)
Perubahan
Perubahan dari segi tanggungjawab dan keinginan untuk belajar tanpa disuruh;
Ada perubahan dengan menunjuk minat dan menumpukan perhatian dalam kelas;
Ada peningkatan dari segi prestasi terutamanya mata pelajaran Sains dan Matematik;
Peningkatan dari segi kreativiti;
Sikap moody” berkurangan.
*****

Muhammad Aliff Fiqri Bin Muhamad Nadzri (3 tahun)

Kadar pengambilan Coklat Minda
Dos yang diambil : 1 biji sehari waktu tengahari selepas balik dari rumah pengasuh

Perubahan
Ketara lebih aktif dan kreatif dari segi ikhtiar untuk mendapat sesuatu;
Bijak berkomunikasi;
Cepat belajar sesuatu yang baru.
*****
Athirah Batrisyia Binti Aziz (8 tahun)
Sekolah Kebangsaan Sungai Kertas, Batu Caves, Selangor

Simptom
Selalu mengantuk dan tidur didalam kelas;
Lambat menyiapkan kerja sekolah serta kurang reaksi bila ditanya;
Kurang fokus bila guru mengajar;
Kedudukan dalam kelas tempat ke 22 dengan 3A, 2B.
Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil CM pada awal bulan Mei 2008;
Dos yang diambil: 4 biji sehari (2 biji pagi, 2 biji petang).
Perubahan
Perubahan kelakuan mula dapat dilihat selepas 5 hari pengambilan CM;
Lebih ceria dan cergas;
Selalu bersemangat dan ingin cepat ke sekolah;
Lebih suka bertanya;
Mendapat tempat pertama dalam kelas pada Peperiksaan Pertengahan Tahun Jun 2008 dengan 5A.
*****

Muhammad Zahil Bin Rahmat
Muhammad Zahin Bin Rahmat
( Kembar – 7 tahun)
Sekolah Kebangsaan Kuang, Selangor
Simptom
Selalu letih dan mengantuk di waktu pagi dalam kereta dan di dalam kelas;
Awal persekolahan Jan 2008 ke kelas KIA (kelas pemulihan), tidak boleh mengeja;
Biasa tidur dalam kelas waktu petang di sekolah ugama;
Keputusan ujian Prestasi Mac 2008 -
Adik Muhammad Zahil (3A, 2B, 1C);
Adik Muhammad Zahin – (2B, 1C, 3E)
Kadar pengambilan Coklat Minda
Mula mengambil Coklat Minda pada awal bulan Mei 2008
Dos yang diambil: 4 biji sehari (2 biji pagi, 2 biji petang)
Perubahan
Perubahan dapat dilihat selepas pengambilan 1 botol Coklat Minda;
Tidak lagi sering tidur di kelas petang;
Rajin membaca tanpa di suruh;
Keputusan Peperiksaan Pertengahan Tahun 2008 -
Adik Muhammad Zahil
Prestasi pelajaran meningkat  – (3A, 2B, 1C)
Mendapat tempat pertama dalam kelas
Adik Muhammad Zahin
Prestasi pelajaran telah meningkat – (1B, 3C, 1D)
Dimasukkan ke kelas PERDANA  kerana menguasai kemahiran membaca.

COCOA COLLOGEN - POWER PLUS.

JIKA ANDA WANITA.. BELILAH UNTUK DIRI ANDA 

JIKA  ANDA SEORANG LELAKI.. BELILAH UNTUK  ISTERI ANDA
Ramai yang mengakui 
COCOA COLLOGEN
Produk Anda!!"
HANYA 1 SACHET SEHARI UTK DAPATKAN ~ WAJAH BERSERI,
PAYUDARA MANTAP,POWER GRIPP !!!!!


SAIZ / KUANTITI : 30 SACHET (25 GRAM X 10 SACHET X 3 KOTAK)
SETIAP SET MENGANDUNGI 3 KOTAK.
SETIAP KOTAK MENGANDUNGI 10 SACHET X 3 KOTAK = 30 SACHET.
ANDA HANYA PERLU MINUM 1 SACHET SEHARI!! BERERTI IA UNTUK KEGUNAAN SEBULAN!!!
Semua ini hanya -RM 50.00 Sahaja utk 1 set (3 kotak) 

SESUAI DI MINUM UNTUK :-
· Wanita sudah /belum berkahwin
· Ibu-ibu lepas bersalin(amat digalakan untuk mempercepatkan penyembuhan dalaman)
· Wanita yang inginkan kecantikan & kesihatan
· Di larang sama sekali untuk wanita yang mengandung & juga lelaki

CARA-CARA PENGAMBILAN COCOA COLLAGEN
Untuk mendapat kesan yang efektif: Cocoa Collagen hendaklah di sediakan atau di bancuh dengan air panas supaya serbuk dan kandungannya benar-benar larut. Kemudian barulah di campur dengan air untuk suamkan dan minum setengah jam sebelum sarapan pagi atau setengah jam sebelum makan malam. Seeloknya makan malam pada jam 6.30 petang. Boleh juga diminum 2 kali sehari. Tetapi sudah memadai hanya satu sachet sehari untuk merasai perbezaannya!

APA KATA MEREKA  PERNAH MENGGUNAKANNYA 
Betul sebagaimana yang dikatakan .... minum cocoa ni bagus la.. ia membuatkan kita kerap buang angin..kencing lawas…badan terasa segar r.sebelum ni tumit kaki saya pecah pecah.. tu..lps saya amalkan tumit kaki saya nampak bersih..xde lagi pecah pecah tu..x menyesal saya minum cocoa ni..

Saya sebenarnya merasa malas nak melakukan intim dengan suami ,maklumlah dah anak dah ada 7 orang Tapi setelah membaca akan kebaikan cocoa cologen ni dari internet dan mendengar cerita serat membaca dari laman-lama forum saya beranikan diri untuk mencuba.Alhamdullilah..saya mengalami perubahan....SUAMI PUN NAIK HAIRAN
 
Memang terasa kelainan - Itu yang diakui oleh suami saya sendiri.Beliau lah yang membelinya untuk saya.

Alhamdullilah..Ianya menghilangkan kepenatan --

Mulanya rasa  malas nak minum setelah suami saya membelinya untuk saya.Tapi tu lah ..setelah minum sekali rasa nak lagi..hehehee..mmang sedap sangat.Lepas tu memang betullah sebagaimana yang saya baca dalam internet ni mengenai kebaikan mengamalkan cocoa collogen ni.. Ada UMMMM.

Saya sebenarnya teruja dengan kehebatan cocoa collogen ini..Setellah membaca akan kebaikan dan khasiatnya.Lagi pun pada kotak sendiri terdapat POWER PLUS....lalu saya mengambil keputusan untuk membelinya secara ONLINE...mudah sangat..2 hari terus produkt yang saya oder ini telah sampaiu ke pejabat saya..Kini saya mula meminumnya pada setiap pagi..Wow..memang ada kelainan..hehee..tak penat..betul-betul POWER Plus...dan  mengurangkan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot..hehee lain-lain tu ..mcm yang di ceritakanlah

Testimonial
So far baru 5 paket aku minum tapak kaki dah tak keras dah la.. aku mmg takde masalah tumit pecah cuma kasar"

Kak Nur:
Betul tu... kak nur rasa macam nak minum selalu jer...actually kak nur ni memang malas kalau bab2 nak bancuh air ni...tp sejak beli Cocoa Collagen ni kan...sehari sampai 2 kali minum...rajin la plak..memang sedap sangat...perubahan yang kak nur rasa...masa buat keje... badan x rasa letih..kulit pun rasa halus cam kulit baby jer...memang best la...ni tengah pantau la apa lagi perubahan seterusnya.

Hamba ALLAH:
Thank u, lepas minum Cocoa Collagen ni selama seminggu,saya dpat rasakan keinginan untuk melakukan hubungan intim dengan suami kembali membuak. Selepas melahirkan 3 orang anak di tambah dengan penat bekerja,keinginan untuk melakukan hubungan intim seolah hilang.Tapi selepas minum Cocoa Collagen dengan izin ALLAH, Alhamdulillah dapatlah saya menjalankan tanggungjawab yang penting ini. Thanks.

TESTIMONIAL (drink Cocoa Collagen 4 one week.)
-Breast macam besar & bulat...baju kebaya aku kat bahagian dada tu jadi ketat,laki aku pun terkejut.
-Muka glowing..x tau la ni perasaan sendiri ke???yang nyatanya aku x payah pakai beauty cream/collagen cream dan ramai member2 tegur perubahan aku..

Testimonial
akak....nak update lagi nih... JERAWAT? DAH HILANG!!!!!suke sangat... BEKAS JERAWAT?? DAH HILANG SKET2!!!tp kena sbr..ader sket lagi kat muke nih... TUMIT KAKI?? DAH LICIN WA CKP LUU...hehehe... best sgt la..x pyh nak kena sental ari2....YANG PALING BEST....!!!MUKE SAYER DAH OK....MCM MUDA JER RASA....( org asyik teka 20 jer...)hihi..padahal umur dah 24...wakakakaaa....

Nadia
Nadia says:" kak.. kita baru minum 5 hari. kira 5 paket la kan. pejal n bulatnya breast kita. nasib baik lum hantar tempah lg baju tunang. kalo tak dah tak muat tang dada nanti.tapi.. alaa.. atas dh best, punggung yg kempis ni lom jalan lagi. kalo dua2 naik baru cunn.. heheheh... "

Testimonial
Colagen ni mmg marbeles. mula2 mmg i pun sinis jer fikir murah camni ada kesan ke. tp memandangkan harga dia murah sgt i fikir try jer la.firstly, rasa dia mmg sedap. rasa koko campur kopi. i ingat dah 2-3 kotak baru nampak perubahan spt kebanyakan produk kolagen yg lain. tp mengejutkan hari pertama minum masa sahur, mata segar bugar. selalu lepas subuh sambung tido sampai kul 9. kali ni siap solat sunat fajar, mengaji lg tp steady jer x ngantuk. buang air pun lawas n puas. Dalam seminggu penggunaan pulak rata2 pengguna komen tumit kaki yg pecah2 jd pulih licin. ramai x perasan mulanya. lepas seminggu pulak.. hehehehe.. ni yg ramai pompuan suka dgr. kewanitaan kita jadi tambah rapat. ada sorang kakak ni komen kelakar lak. dia dah ala2 kering gitu . tp lepas seminggu minum cocoa collagen ni, dah ada mcm ada pelincir pulak . jd sexlife dia tambah boosting ler. tp baru dia sorang komen cenggitu. tak tau la pulak kat org lain .gitulah.. x sangka produk murah gini memberikan kesan yang menakjubkan.

Testimonial
malam td dpt tido 3 jam jer. mcm nk nangis jam bunyi kul 4:30am utk sahur . tp pikirkan anak2 kuatkan gak bangun memasak. i dah plan nk sambung tido terus lepas subuh n suh hubby jer tgk anak2 bersiap ke sekolah. abis makan minum cocoa collagen. tak sampai 5 minit terus mata segar bugar balik . instead of jumping on my bed, i terus mandi n kemas umah pagi2 buta tu. heran husband i sbb td beriya2 dok pesan ngan dia penuh dramatik betapa ngantuk n penatnya.

Testimonial
cocoa collagen ni masuk 4hari aku minum cocoa tu, first time aku tgk kotak cocoa tu pun aku dah jatuh hati..coz aku bayangkan aku dpat 1kotak yg ada 30paket...tapi tgk2 dapt 3ktk suspend gak aku ingatkan hang salah antar..mampus aku nak kena tambah duit lagi...tapi upanya 1kotak tu ada 10paket yer...ok aku nak bagi review aku kat hang selepas 4hari aku minum.. first time hirup pergh...sedap ler mengalahkan coffee beans la pulok...tapi mmg sedap hang...aku belasah ler sehari 2kali..lepas buka pose dan masa sahur...apa yg aku dapt rasa mmg badan aku tak letih mmg segar je sepanjang hari seperti yg hang ckp la....lepas tu yg magic nye aku tgk tumit kaki aku yg dulu pecah dan kasar macam org kerja buruh kasar tu alhamdulillah akhirnye bertangkup dan buleh ler dikatakan licin...tapi lum licin sepenuhnye..tapi aku puashati ler coz b4 this aku dah sapu krim macam2 krim..tak jalan juga..akhirnya mimpi aku menjadi kenyataan. hubby aku lak puji aku dia kata muka aku nampak pinkish dari biasa..aik biar betik.. hang pun camtu ke? aku mmg tak amik apa2 selain cocoa hang nie coz aku nak tgk dia nye kesan yg ckp cepat tu...lagi pulok aku minum 2paket sehari tu yg nampak cepat kot...lepas tu kan betul ler hang kata breast ada denyut-denyutan ler..tapi aku tak berani nak kompem ler sebab cocoa coz aku nak period nie sekali berdenyut sebab nak period malu je kat hang....hahahha...panjang lebar lak aku cerita..tapi aku mmg berterima kasih kat hang ler kenalkan cocoa nie..make sure aku nye stok utk tiap bulan ada tau..sampai je masa hang send kat aku...aku nak buat amalan tiap bulan..makna aku nye 2set ler yer sebulan..hahahaha org suh minum 1paket sehari aku lak belasah 2paket sehari..tak per janji murah,berkesan, cantik n selamat .nanti aku update lagi..kawan aku pun nak order nanti dia contact hang..aku dah bagi no ko kat dia dah..

shahida:- 
Selepas mengamalkan selama 1 bulan parut dan jerawat semakin berkurangan. Kulit wajah saya semakin cantik. Bukan tu je tenaga saya semakin bertambah; saya x mudah lesu mcm dulu. Malam bersama suami menjadi lebih bermakna...hehe..
Saya minum cocoa colagen ni sbb nk gebukan kulit dan hilangkan parut jerawat di muka saya. Pada mulanya saya tak berapa yakin sgt keberkesanan cocoa colagen ni. Sbb dah mcm mcm sy cuba.. gimick je lebih. Tapi x nampak kesan. Lain pula cocoa ni. Sbb harganya berpatutan sy x kisah la mencubanya.
 

BIAR APA PUN YANG DI KATAKAN ....TAK CUBA TAK TAHU...Ayuh dapatkannya sekarang...

KEHEBATANNYA TELAH TERBUKTI......RAMAI YANG MEMBELINYA...INI MENJADIKAN PRODUKT INI SEMAKIN TOP ....AYUH CUBA SEKARANG

Tawaran Kami -RM 50.00 Sahaja 

HANYA 1 SACHET SEHARI UTK DAPATKAN ~WAJAH BERSERI,
PAYUDARA MANTAP,POWER GRIPP !!!!!
Kembalikan Keremajaan Wanita
Produk terbaru dan paling murah di pasaran yang mampu mengembalikan keremajaan wanita dan membantu menjaga kehebatan wanita luar dan dalaman…
Koko Pracampuran… adalah minuman enak yang diadun dari biji kopi Arabica Brasil dan juga serbuk koko bermutu tinggi. Ia diperkayakan lagi dengan Marine Collagen untuk kecantikan dalaman dan juga Ekstrak Lobata serta Kacip Fatimah yang telah lama digunakan secara tradisi untuk kesihatan dalaman wanita. Ia minuman enak lagi berkhasiat.
Cocoa Collagen Power Plus mengandungi:
·  Marine Collagen - Membantu mengimbangi hormon,mencantikkan kulit, menghaluskan dan menggebukan kulit
· Kacip Fatimah - Membantu merapatkan otot-otot rahim,faraj wanita dan memberi kehebatan dalam hubungan suami isteri
· Lobata - Membantu menambahkan tenaga, memontokkan dan menegangkan payu dara serta punggung
· Krimer bukan tenusu - Membantu meningkatkan daya kesihatan anda
· Dextrose monohydrate - Melambatkan proses penuaan
· Oligo saccharide - Menyahkan toksin dan meningkatkan sistem dalam badan
Kebaikan dan khasiat
· Membantu mengimbangi hormon
· Merangsangkan pertumbuhan sel baru/anti kedut
· Mencantik,menghalus dan menggebukan kulit
· Memontokkan dan menegangkan payudara serta punggung
· Melambatkan proses penuaan
· Merapatkan vagina dan mengeratkan hubungan suami isteri
· Mencantikkan kembali tumit kaki yang pecah
· Mencerahkan kulit secara semulajadi
· Memberikan tenaga
· Membantu mengurangkan keguguran rambut
· Melancarkan peredaran darah dalam badan
· Mengimbangi berat badan
· Meningkatkan daya penghadaman
· Pengurangan sengal-sengal dan lenguh-lenguh otot

Semua wanita berumur dari 20tahun ke atas boleh mengamalkan pengambilan cocoa collagen ini
Tawaran Kami -RM 50.00 Sahaja utk 1 set (3 kotak)